FAQ

Kan ni ta hem andra produkter än de som finns i shoppen?

Självklart kan vi ta hem och sälja andra produkter också, enklast är det om du mailar till kundservice@prevly.se och berättar vilka produkter du vill köpa. Via våra inköpskanaler har ett mycket stort sortiment och kan troligtvis leverera produkterna du efterfrågar.


Om jag inte har fått min leverans vad gör jag då?

När ordern har skickats från vårt lager så får du ett mail med ett försändelsenummer från PostNord eller DHL. Normal leveranstid är cirka 2-3dagar. Du kan själv gå in på följande sida och spåra leveransen genom att ange försändelsenumret. www.postnord.se/spåra/paket‎ eller www.dhl.se . Om du behöver hjälp kan du alltid maila oss på kundservice@prevly.se


Kan jag ringa och göra en beställning?

Tyvärr inte, men du kan lägga din beställning via mail om du inte tycker att webbshoppen fungerar bra. När vi har registrerat ordern i våra system får du ett ordererkännande med de varor som du har beställt. Om du redan är kund kommer vi också att lägga upp ett konto i webshopen som du kan använda för fler beställningar, se lagda ordrar osv..


Vad är digital dermatit?

Digital dermatit (DD) är en mycket smittsam sjukdom i kronrandens och klövspaltens hud hos nötkreatur. Det är en bakteriesjukdom där olika typer av spiralformade bakterier (spiroketer av arten (genus) Treponema) har identifierats. Digital dermatit sågs först i Europa, men har sedan spritts till Nordamerika och till länder i hela världen där intensiv mjölkproduktion bedrivs. I Danmark räknar man med att i stort sett 100 procent av lösdrifterna är smittade. I Sverige ses en ökande förekomst i mjölkkobesättningar främst vid övergång till lösdrift. Digital dermatit är vanligast under stallperioden och i lösdrifter med dålig hygien på gångar eller där korna uppehåller sig. Sjukdomen ses mer sällan i köttbesättningar, hos ungdjur samt under betesperioden.

Kliniskt ses ett sårigt, och ibland blöd­ande, jordgubbslikt eksem i huden mellan klövens ballar i anslutning till karleden och/eller i klövspalten. Skadan är mycket ömmande och drabbade djur uppvisar varierande grad av hälta. Lindriga eller kroniska fall utvecklar ibland vårtliknande utväxter. Däremot ger inte DD upphov till feber eller svullnad i omkringliggande mjukdelar som vid klövspaltinflammation.


När jag betalar med kort så får jag inte upp attestmöjlighet med mobiltbankID

Om du har ett kort som är utställt av Swedbank, har dom satt en beloppsgräns på 200kr för signering med bankID. Dvs om du handlar för mindre än 200kr behöver du inte signera med BankID.


Om jag vill betala med ett annat kort som är utställt på en annan person, hur gör jag då?

Då måste du ändra namnet i ditt kundkort så att det står samma namn som på ditt betalkort.


Hur kan jag spåra mina försändelser?

Du laddar enklast ner följande app i din mobil. Då kan du enkelt spåra alla dina paket från de flesta transportörerna.

Gå till Unifaun - Mina paketJavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.